Melonnan peruskurssit kevät 2018

SKK:n kajakkimelonnan peruskurssilla opetellaan melonnan perustekniikoita, pelastautumista ja perehdytään melontaturvallisuuteen. Samalla tutustutaan Sipoon Kanoottiklubin toimintaan ja alueen lähivesiin. Olennaisena osana kurssiin kuuluu pelastusharjoitus (paripelastautuminen). Kurssin tavoitteena on antaa tiedot ja taidot, joilla melontaharrastusta voi jatkaa turvallisesti, mieluusti kokeneempien melojien seurassa.

Kurssi kestää kolme iltaa kello 18 – 21:30 ja yhteensä kymmenen tuntia. Kurssipäivät ovat maanantai, tiistai ja torstai. Tule paikalle klo 17:30, jotta sopivat varusteet ennätetään jakamaan ennen kurssin alkamista. Kurssipaikka on SKK:n kajakkivajat Sipoonrannassa ja lähialueiden merivedet. Pääosa ajasta ollaan vesillä. Turvallisuussyistä kova tuuli saattaa estää vesille menon. Kouluttajina toimivat seuran melontaohjaajat. Kurssi noudattaa Melonta- ja soutuliiton melonnan peruskurssin sisältösuositusta. Kurssilla käytetään SKK:n melontakalustoa.

Vuoden 2018 kurssien ajankohdat ovat:

  • Kurssi 1: ma 21.5, ti 22.5 ja to 24.5
  • Kurssi 2: ma 4.6, ti 5.6 ja to 7.6
  • Kurssi 3: ma 11.6, ti 12.6 ja to 14.6

Kaikilta kurssilaisilta vaaditaan vähintään 12 vuoden ikää ja uimataitoa pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaisesti (200 m tauotta, josta 50 m selkää). Alle 16 vuotiaat voivat osallistua peruskurssille yhdessä aikuisen huoltajan kanssa.

Kurssin hinta on 100 € aikuisilta ja 50 € alle 18-vuotiailta, joka maksetaan ennen kurssin alkamista. Peruskurssin suorittanut voi liittyä Sipoon Kanoottiklubiin, jolloin pääsee mukaan seuran melontatoimintaan. Kurssimaksu pitää sisällään SKK:n seuraan liittymismaksun kurssivuodelle, joka olisi muutoin 50 €. Jäsenohjeet löytyvät seuran nettisivuilta osoitteesta https://sipoonkanoottiklubi.fi.

Peruutus kurssille osallistumisesta on tehtävä vähintään seitsemän päivää ennen kurssin alkamista. Alle seitsemän päivää ennen kurssin alkamista tehdystä peruutuksesta ei hyvitetä maksua takaisin.

Ilmoittautuminen tehdään täyttämällä ilmoittautumislomake. Jokainen henkilö ilmoitetaan erikseen, lisätiedoissa ei voi ilmoittaa esim. muita perheenjäseniä. Tarkistettuamme ilmoittautumisesi lähetämme sähköpostilla ohjeen kurssin maksamisesta. Kullekin kurssille mahtuu korkeintaan 15 kurssilaista. Kurssipaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumalla hyväksyt edellä mainitut ehdot ja rekisteri- ja tietosuojaselosteen.

Varustus:

Suosittelemme että tuot mukanasi juomapullon ja mahdollisesti eväät, jotta pysyisit virkeänä. Normaali säänmukainen ulkoiluvaatetus sopii myös melontaan. Vaatetuksessa kannattaa suosia keinokuituja. Puuvillaa on vältettävä, se imee paljon vettä ja kuivuu hitaasti. Säästä riippuen tuulen- ja/tai vedenpitävä pusero on hyvä valinta. Jos omistat kuivapuvun, sitä kannattaa käyttää etenkin veden ollessa kylmää. Jalkaan esim. neopreenitossut tai vedenkestävät sandaalit tai muut kengät, joiden mahdollinen kastuminen ei haittaa.

Etenkin aurinkoisella säällä on hyvä olla aurinkolasit ja lippis suojaamassa silmiä ja päätä. Jos käyttää silmä- tai aurinkolaseja, ne on kiinnitettävä niskan taakse kulkevalla kuminauhalla tms. Emme vastaa hukkuneista laseista. Melonta- ja optikkoliikkeet myyvät lasien kiinnittämiseen sopivia kiinnitysnauhoja.

Kastumisen varalta ja pelastautumisharjoituksia varten on otettava mukaan pyyhe ja täydellinen kerta varavaatteita pakattuina vedenpitävään pussiin. Vajoilla on pukuhuoneet, joissa voi vaihtaa vaatteet.

Tiedustelut: koulutus.skk ( ä ) hotmail.com

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: