Retket

Seuran järjestämät retket löytyvät toimintakalenterista. Tarkempi retkikuvaus, retkenvetäjä ja ilmoittautmislinkki tarkentuvat lähempänä ajankohtaa. Retkenvetäjä vastaa suunnittelusta ja tiedottamisesta osallistujille. 

Retket luokitellaan vaativuustasoltaan kolmeen luokkaan. Luokitus on viitteellinen ja sen tavoitteena on kertoa retken vaativuus-, kunto- ja taitovaatimuksista niin vetäjälle kuin osallistujillekin. Retkenvetäjä voi järjestää koemelonnan. On hyvä muistaa, että helppokin retki voi muuttua vaativaksi. Pelastustaidot kannattaa kerrata säännöllisesti.

  1. Helppo:  sopii aloittelijoille ja vähän kauden aikana meloneille. Tahti on rauhallinen 5-6 km/h ja reitit ovat suojaisia, suunnitellut päivämatkat ovat alle 20 km. Aiempaa retkikokemusta ei vaadita. Retkelle voi huoletta osallistua, kun pystyy melomaan kohtalaisessa, noin 5 m/s tuulessa. Virtaavan veden helpolle retkelle voi osallistua ilman aiempaa virtaavan veden kokemusta. Reitti on tiedusteltu tai tunnetaan. Kosket ovat luokaltaan I  tai pienempiä tai on mahdollisuus ohikantoon. 
  2. Keskitaso: melontavauhti on 6-7 km/h ja retkikokemusta vaaditaan. Ryhmässä melominen tulee hallita.  Päivämatkat voivat olla yli 25 km ja reititillä voi olla avoimia osuuksia. Ilman ja veden lämpötila on kesäinen. Virtaavan veden keskitason retkelle vaaditaan koskikokemusta. Kosket ovat luokaltaan I ja II. Vähimmäisvaatimus on kaatumiskokemus.
  3. Vaativaksi luokiteltu retki on tarkoitettu kokeneille melojille ja retkeilijöille. Päivämatkan pituus voi olla yli 30 km ja reiteillä voi olla isoja selkävesiä. Kuivapuku on välttämätön. Ryhmässä melonnan taidot ja reskutus tulee hallita hyvin. Virtaavassa vedessä vaaditaan koskikokemusta. On hallittava mm. virrasta poistulo, lossaaminen ja osattava pelastaa ja olla pelastettavana.

Retkille osallistujat antavat luvan kuvansa ja omien kuviensa julkaisun seuran verkkopalvelussa ja some-kanavissa. Jos haluat omalta osaltasi tämän kieltää, kerro siitä retken osallistujille/vetäjälle. Sinulla on myös aina mahdollisuus jälkeenpäin pyytää poistettavaksi joku kuva verkkopalvelusta.

Seura toivoo, että kaikki retkeläiset antaisivat oman panoksensa retkikertomuksen tekoon. Voit osallistua esimerkiksi jakamalla kuvia, kirjaamalla muistiinpanoja tapahtumista, kommelluksista, mielipiteitä käytetyistä palveluista matkan varrella jne.

Tutustu retkikertomus ohjeisiin, vanhoihin retkikertomuksiin ja seuran turvallisuus-osioon.