Seuraesittely

Sipoon kanoottiklubi ry on 1997 perustettu Suomen Melonta- ja Soutuliittoon (http://www.melontajasoutuliitto.fi/) kuuluva melontaseura. Seuraan kuuluu noin 300 jäsentä. Seuran tukikohta sijaitsee Sipoossa Storörenillä eli Sipoonrannassa. Toiminta on tällä hetkellä pääosin keskittynyt retki- ja virkistysmelontaan, mutta olemme avoimia kaikenlaisen melontaharrastuksen edistämiseksi.

Klubilla on neljä vajaa, joista kaksi on varattu jäsenten omien kajakkien säilytystä varten. Kahdessa muussa vajassa sijaitsee klubin jäsenten käytössä oleva monipuolinen ja nykyaikainen valikoima kajakkeja, yksiköitä ja kaksikoita, kanootteja, koskikajakkeja, meloja ja melontavarusteita.

Klubi järjestää joka vuosi melonnan alkeiskursseja, jotka antavat hyvän pohjan melonnan harrastamiseksi. Jäsenet pääsevät osallistumaan säännöllisiin viikkomelontoihin, jotka suuntautuvat Sipoon ja lähialueen upeaan saaristoon. Pidempiä ja vaativuustasoltaan vaihtelevia retkiä erilaisissa olosuhteissa järjestetään merellä ja järvialueilla, koskissa ja joissa, Suomessa ja jopa ulkomailla. Seura omistaa kaksi kajakkien kuljetustraileria, joilla kalustoa voidaan siirtää kauemmaksikin. Retkistä ja niiden vaativuustasosta ilmoitetaan toimintakalenterissa. Aktiivinen melontakausi on toukokuusta syyskuun loppuun. Melontaa voi kuitenkin harrastaa turvallisuusnäkökohdat huomioiden ja oikeanlaisessa varustuksessa aina, kun meri ei ole jäässä. Talvimelontatapahtuman järjestäminen ei ole leudon talven aikana harvinaista.

Klubi edistää jäsentensä melontataitojen kehittymistä. Melontataidot kehittyvät melomalla, mutta sen lisäksi järjestetään harjoituksia, melontakursseja ja taitokokeita tarpeen mukaan. Talvikausina järjestetään uimahalliharjoituksia ja taitoja käydään hiomassa vuosittain myös Meriturvan harjoitusaltaassa. Klubissa noudatetaan Melonta- ja soutuliiton laatimia melontaturvallisuuden suosituksia. Koulutettuja melontaohjaajia osallistuu kaikkiin viikkomelontoihin ja retkiin.

Sipoon Kanoottiklubi haluaa edistää Itämeren ja saaristoluonnon suojelua noudattamalla luonnossa liikkujan hyviä tapoja. Tarkkailemme lähialueen luontoa ja teemme havaintoja. Erityisesti haluamme vaikuttaa osaltamme meriroskan vähentämiseksi.  Vuosittain järjestetään ns. roskaretki, jolloin siivotaan lähisaarista pois roskia.

Sipoon Kanoottiklubi toivottaa sinut tervetulleeksi mukaan melontaharrastuksen pariin, hyvään seuraan!