Clas Hagelstam muistokello

Sipoon Kanoottiklubin kunniajäsen Clas Hagelstam poistui keskuudestamme 16. joulukuuta 2018 90 vuoden iässä. Clasin ansiot Sipoon Kanoottiklubin perustamiseksi ja toiminnan käynnistämiseksi ovat olleet keskeisiä: hänen ansiostaan ensimmäinen kajakkivaja saatiin rakennettua Storöreniin ja hän lainasi klubin käyttöön omia ”vanhoja” kajakkejaan, jotta toiminta saatiin hyvin käyntiin omalla kalustolla. Hän antoi klubin jäsenten käyttöön myös oman Ribbingössä sijaitsevan rantasaunan ”varaklubiksi” ja oli aktiivisesti mukana kaikessa, mitä klubi alkuvuosina järjesti.

Team Haahka (Martin Glader, Tom Sundman ja Henrik Westermark) starttasi sinivalkonauhamelonnan kesäkuun alussa 2003 ja Clas auttoi kaikissa järjestelyissä. Kun Henrik joutui pitämään taukoa Sipoossa, sillä aikaa, kun Tom ja Martin jatkoivat matkaa kohti Hankoa, Clas kyyditsi Henrikin perässä. Kun ryhmä heinäkuun alussa saapui Tornioon, seisoi Clas yllättäen rannalla odottamassa. Hän oli järjestänyt puhallinorkesterin paikalle soittamaan. Clas olisi itsekin halunnut osallistua sinivalkonauha melontaan ja tekikin yrityksen muutamia vuosia myöhemmin, mutta oli joutunut keskeyttämään retken Porin edustalla. Jälkeenpäin hän totesi, että oli tehnyt yrityksen liian myöhään, voimat eivät enää tuolloin riittäneet.

Melontaretken aikana Team Haahka sai Raahessa lahjaksi pienen messinkikellon, joka tuolloin nimettiin Haahkakelloksi. Koska kelloa ei voinut jakaa kolmeen osaan, siitä tehtiin Sipoon Kanoottiklubin kiertopalkinto. Clasin muistoa kunnioittaen team Haahkan jäsenet, tekivät esityksen Kanoottiklubin hallitukselle, että Haahkakellon nimi muutetaan Clas Hagelstamin muistokelloksi – Clas Hagelstams minnesklocka.

Kiertopalkinto annetaan vuodeksi SKK:n jäsenelle, joka kuluneen melontakauden aikana on tehnyt jotakin erikoista retkimelonnan puolesta, joko hoitamalla järjestelyjä, avustamalla, inspiroimalla tai itse suorittamalla kunnon pitkän matkan retkimelonnan. Seuran hallitus nimeää vuosittain kiertopalkinnon saajan ja nimi julkistetaan vuosikokouksessa. Vuonna 2018 hallitus päätti myöntää kellon ohessa jaettavaksi 50 € arvoisen stipendin.

Kiertopalkinnon ansainneita klubilaisia:

2020 Eveliina Lahtinen

2019 Olli Sariola

2018 Heimo Juhani Tarvainen

2017 Charlotta Bengs

2016 Miika Silfverberg

2015 Tarmo Wahlström

2014 Mari Angelin

2013 Anssi Vesikallio

2012 Susanna Jokinen

2011 Miika Silfverberg

2010 Klas Kreutzman

2009 Tove Sundman

2008 Clas Hagelstam

2007 Maija Larjanko

2006 Marja Tuovinen

2005 Anita Lampinen

2004 Hannu Holopainen