Uutisia Suomen Melonta- ja Soutuliitosta

Suomen Melonta- ja Soutuliiton kevätkokous pidettiin etäyhteyksin 28.4. ja Sipoon Kanoottiklubin edustajana kokouksessa oli läsnä seuran puheenjohtaja Nina Oksanen. Sääntömääräiset kokousasiat saatiin käsiteltyä yllätyksittä. Kokousta edeltävästi Suomen Olympiakomiteasta tervehdyksen toi erityisasiantuntija Jaana Laurila ja hän kertoi, että 1,8 miljoonaa suomalaista osallistuu seuratoimintaan. Joukko on huomattava ja tätä asiaa tullaan jatkossa tutkimaan tarkemmin. Seuratoiminnalla on keskeinen rooli kansakunnan liikuttajana ja on sitä kautta kaikenlaisen terveyttä edistävän toiminnan kivijalkana, jonka merkitystä ei ole riittävästi tunnistettu. Helposti ajatellaan, jo nimestäkin johtuen, että Olympiakomitea on ainoastaan huippu-urheiluun keskittyvä organisaatio, mutta OK:n tehtäviin kuuluu myös seuratoiminnan edistäminen ja tukeminen.

Pandemian vaikutukset niin seurojen toimintaan kuin huippu-urheiluunkin ovat kuluneen vuoden aikana olleet merkittävät. Kiinnostus seuratoimintaan on lisääntynyt, erityisesti kiinnostus ulkoliikuntaan on noussut ja seurojen jäsenmäärät ovat kasvussa. Olen meloja -konsepti. Merkittäviä loikkia on kuluneen vuoden aikana otettu digiasioisssa, joista esimerkkinä lukuisat järjestetyt etätapahtumat. Huomattavaa on, että Melonta- ja Soutuliittoon ei ole raportoitu yhtään koronatartuntaa. 

Suomen Melonta- ja Soutuliitossa on yhteensä 122 seuraa, joista Sipoon Kanoottiklubi on yksi. Maksamme liitolle jäsenmaksua vuosittain 6e/jäsen ja liitto tarjoaa monenlaista palvelua seuroille. Liiton toiminnanjohtajana toimii Mika Hämäläinen, viestintä- ja seurapalvelukoordinaattorina Sini Rönnqvist ja harrastekoordinaattorina Kai Lindqvist. Käy kurkkaamassa liiton sivuja osoitteessa https://www.melontajasoutuliitto.fi/ ja rekisteröidy uutiskirjeen vastaanottajaksi, niin saat viestiä liiton tapahtumista suoraan sähköpostiisi! Voit myös osallistua liiton webbinaareihin. Liitto tukee, opastaa ja auttaa seuratoimijoita. SKK:ssakin on mahdollisuus kehittyä ja terävöittää toimintaa entisestään: kiinnostaisiko nuorten ohjaajakoulutus tai tähtiseurasertifikaatti?

Vastaa

%d