Loviisa 2017

Loviisan viikonloppuretki 25.-28.5.2017 toimi harjoitusretkenä myöhemmälle Ahvenanmaan kierrolle Miikan ja Hansin johdolla. Sopivat keli olosuhteet saatiinkin viikonlopuksi. Mukana oli SKK:lta yhdeksän melojaa ja Porvoon Wikingeistä kolme.

Matkaan lähdettiin perjantai-iltana Loviisan Valkon uimarannalta kohti Hudötä. Yövyimme Yttre Täktarnissa, joka oli karu kalliorantainen ulkosaari, jossa oli paljon hyviä telttapaikkoja. Keli oli tyyni ja selkeä.

Lauantaina melottiin aurinkoisessa kelissä Yttre Täktarnista Ljusanin kautta Mustaviiriin. Pystytettiin leiri ja syötiin lounas, jonka jälkeen kierrettiin Pitkäviiri. Pitkäviirissä käveltiin upean saaren pohjoisosa ympäri hiekka- ja kivirantoja pitkin. Aivan kuin ulkomailla olisi ollut. Lauantai-iltana tuuli nousi, joka oli sopiva reskutusharjoituksille. Vaatimuksena oli parireskutuksen onnistuminen ja osa intoutui tekemään yksinpelastautumisiakin melkoisesta aallokosta huolimatta. Hansin ja Miikan jekutukset harjoituksissa antoivat ajattelemisen aihetta todellisiinkin tilanteisiin. Aina ei pelastettava ole toimintakykyinen tai paljon harjoitellut.

Sunnuntaina tuuli jatkoi kovana kun lähdettiin paluumatkalle. Melottiin ensin Lehtistä kohti, jossa etsittiin yksi geokätkö ja ihasteltiin vanhan purjealuksen ohi lipumista näköalatornista. Laavulla pidettiin välipalatauko. Tauon aikana tuuli nousi lisää ja melottiin metrisessä aallokossa, joten jatkettiin suojaisempaa sisäreittiä, vaikkakin saarten väleissä ja erityisesti kärjissä oli isoa aallokkoa. Kivikkoisuus lisäsi haastetta eli väisteltiin pesukoneita. Todellinen reskutuskin tapahtui, joten ei mennyt lauantain harkat “hukkaan”.

Väsyneinä ja nälkäisinä saavuttiin Svartholmin linnoitussaarelle, jossa pizzatauko, geokätkö ja saaren kierto. Täältä olikin lyhyt loppumatka saarten suojissa takaisin Valkon uimarannalle sunnuntai-iltana. Kajakkien pakkaus porukalla ja nokka kohti Sipoota.

Lisätietoja:

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: