Itäisen Suomenlahden kansallispuisto 15.-18.6.2018

PORVOON WIKINGKIEN JA SIPOON KANOOTTIKLUBIN YHTEISRETKI

Tervetuloa viettämään pidennetty kesäkuun viikonloppu Suomenlahden kauniimpiin saariin. Seutu on autio – niukalti vierailijoita ja sopivasti kännykkäverkkojen katveessa ettei sosiaalinen media eikä puhelin häiritse. Nautimme alkukesän valoisista öistä ruokkien ja riskilöiden seurassa.

Itäisen Suomenlahden kansallispuisto -melontaretki järjestetään juhannusta edeltävä viikonloppuna yhdessä sipoolaisten kanssa.

Itäisen Suomenlahden kansallispuisto sijaitsee sisäsaariston ulkopuolella. Puiston maisemaa hallitsevat toisistaan etäällä olevat saariryhmät, joissa on melko suuriakin metsäisiä saaria. Saarien jyrkkyys johtuu siitä, että kallioperän jääkauden ja meren hioma, punaruskea rapakivigraniitti lohkeaa jyrkän kuutiomaisesti. Lohkareiden raoissa rehottaa tiivis pensaikko. Paikoin meri ja jäät ovat muotoilleet mukulakivistä ja somerikosta rantavalleja, joiden tasanteet kukkivat alkukesästä keltaisina.

Tämä retki vaatii osaamista ja melontakuntoa. Saarilta toisille on avointa melottavaa muutamia merimaileja. Vesi on vielä vilpoista ja pyrimme melomaan aamu- ja iltatyynen aikana. Voimme meloa myös öisin onhan silloin valoisaa. Tuulirajana pidän 8 m/s, joten tämä on 2 luokan retki. Kaverireskutus pitää sujua.

Koska tällä retkellä ei saa täydennystä eikä ketään saada evakuoitua helposti pois (toki hätätilanteessa onnistuu), niin vaadin että jonkun yöpymisretken ja pelastautumisharjoituksen käytte ennen tälle retkelle tuloa (ei tarvitse olla minun retki).

Retki on 3 yön retki eli lähtö perjantai-ilta (klo 18:00 lähtevät autot Porvoosta/Sipoosta ajamaan) ja paluu maanantai-ilta. Ensimmäinen yö vietetään kivilouhimossa.

Ilmoittautukaa minulle suoraan. Rajoitan ilmoittautujien määrän 20:een. Järjestän pelastautumisharjoituksen 7. kesäkuuta Veckjärvellä (pyrin saamaan saunan) ja harjoitusretken toukokuun 26..27 (yhden yön).

LISÄYS 26.4: Ilmoittautuneita on jo 20 eli retki on täynnä. Jos (todennäköisesti) paikkoja vapautuu, niin ilmoittautuminen avataan uudestaan.

Tervetuloa viettämään kaunis alkukesäinen melontaretki.
Hans von Bagh / 0400320337
hans.von.bagh@gmail.com

1 comment

  1. Ilmoittautuneita on jo 20 eli retki on täynnä. Jos (todennäköisesti) paikkoja vapautuu, niin ilmoittautuminen avataan uudestaan.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: