Melontaretki Saaristomeren kansallispuistoon 24.-30.7.

Tervetuloa melontaretkelle Saaristomeren kansallispuistoon 24.-30.7.!

Saaristomerellä pääsemme melomaan aavoilla selillä sekä puikkelehtimaan saarien ja lukemattomien kallioluotojen lomassa. Asutuilla saarilla voimme ihailla Suomen vanhimpia perinnemaisemia ja osalla saarista on viitoitettuja luontopolkuja. Saaristomerellä on myös rikas linnusto ja eläimistö, joten toivottavasti pääsemme näkemään korkealla liiteleviä merikotkia ja rantakivikossa kahlailevia meriharakoita. Hyvällä tuurilla harmaahylje käy tervehtimässä meitä.

Saaristomeren kansallispuisto tarjoaa lukemattoman määrän erilaisia reittivaihtoehtoja, joista valitsemme sopivimman sää- ja tuuliolosuhteet huomioiden. Reittiä ei siis lyödä etukäteen lukkoon, mutta toivottavasti reittimme varrelle osuu sellaisia Saaristomeren helmiä kuin Birsskär, Kråkskär, Borstö, Björko, Nötö, Boskär, Vänö, Berghamn, Sandön ja Högland. Kajakit laskemme vesille Nauvon Kirjaisista ja sinne myös palaamme. Retken kesto on 6 yötä. Lähtö maanantaiaamuna SKK:n vajoilta ja paluu sunnuntai-iltana.

Retki on keskivaativa. Melomme päivittäin 20–30 kilometriä jaettuna 2–3 tunnin legeihin, joiden välissä pidetään ruoka- ja lepotauot. Yövyimme teltoissa ja laitamme itse ruokamme.

Saat sähköpostitse retkikirjeen, turvallisuussuunnitelman ja varustelistan noin pari viikkoa ennen retkeä. Pidämme retkipalaverin Teamsissä to 13.7. klo 18, jolloin keskustelemme retkestä ja siihen valmistautumisesta. Tarvittaessa pidämme yhteiset pelastautumisharjoitukset (ti 18.7. klo 18).

Retkelle mahtuu enintään 6 melojaa.

Koska olosuhteet Saaristomerelle voivat olla vaativia, suosittelemme parin vuoden melontakokemusta, aiempaa retkeilykokemusta ja vähintään 100 melontakilometriä kuluvalta kesältä. Paripelastustaidot tulee hallita.

Vetäjinä toimivat melontaohjaajat Sanna Elomaa ja Katja Huttunen.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 12.7. mennessä.

Jäikö jokin asia askarruttamaan? Lisätietoja saat Sannalta (044 0100 660, sanna.elomaa@gmail.com).

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: