SKK Saaristomerellä 27.6.-3.7.2022

Skk:n melojat pääsivät melomaan Saaristomeren maisemiin. Melonnan ohella tutustuttiin saariston ihmeisiin, uusiin ihmisiin ja muuttuviin sääolosuhteisiin (lähinnä tuulet ja ukkosen uhka). Päivät olivat täynnä lämpöä, aurinkoa, uintia, meriluontoa ja kokkailua Trangialla lämpimällä kalliolla.

Välillä nautimme myös saariston ravintoloiden antimista. Retki alkoi aina niin ihanasta Högsårasta. Farmors Cafe ei pettänyt tälläkään kertaa. Nötö jäi mieleen tunnelmallisena kylämaisena saarena ja Cafe Skolanin keitto maistui. Bodössä oli kiva suojaisa satama ja hyvää ruokaa.

Björkön saaren sisäjärven ja meren välissä vietetty ilta jäi mieleen, maisema oli tosi upea!

 

Tutustuimme siellä myös saaren yrittäjään Santeri Knaapiseen, joka oli kunnostanut saaren kantatilan ja antanut sille uuden elämän. Pääsimme nauttimaan siellä saunasta ja kuulimme Södergrannas tilan historiasta. Mutta se matka leiripaikasta saunalle ja takaisin, se vasta jäi mieleen. Ihan emme ymmärtäneet, että saunalle oli vähän matkaa. Kävely helteessä alkoi ylös-alas-ylös-alas pitkin kallioita tuntua loputtoman pitkältä. Näppärä Santeri ideoi meille omalaatuisen paluukyydin auringon laskiessa, jotta pääsisimme saunan raikkaina telttoihimme 😊

Alkuperäinen suunnitelma päästä Jurmoon ja Örön saarelle piti jättää säiden vuoksi. Tilalle saimme yllätysvierailun näyttelijä Riko Eklundhin lomaresidenssiin, kun Maarit innostui kuvaamaan kylän rannan näköistä punaisten rakennusten miljöötä mereltä päin ja mies äkkäsi kuvaajan.  Vieraanvarainen ja historiasta innostunut näyttelijä kutsui koko joukon Sandholmin saaren tarinaa kuulemaan. Ja olihan sitä!

 

 

Yhtenä vähän tuulisempana päivänä otimme homman varman päälle ja katsoimme parhaaksi rantautua aiottua aikaisemmin.

 

Ja taas yllätys. Saavuimme asiaa pohtimaan saarelle, jonka vieraanvarainen isäntäväki antoi meidän perustaa koko seurueen telttakylään heidän saarelleen. Saimme nauttia siellä upeista kallioista ja auringonlaskusta.

       

Vänössä meidät ohjattiin heti rantaan saavuttuamme  kauniiseen kappeliin suojaan ukkoselta. Vänössä olimmekin aiottua pidempään säiden epävarmuuden vuoksi ja päädyimme osallistumaan Vänö-päivään. Kalakeitto ja vohvelit sujahtivat matkalaisten suihin ja musiikki ilahdutti. Kun olimme aikeissa lähteä jatkamaan matkaa, tuli taas ukkosen uhka ja päätimme turvautua yhteysaluksen apuun. Melonnan lisäksi tällä retkellä tuli kannettua kajakkeja, huh huh.  Uhkat eivät toteutuneet, mutta ukkosen kanssa ei kannata lähteä kilpasille.

15 ihmisen saaristoretkellä oppii paljon itsestään, luonnosta, ryhmässä toimimisesta, turvallisuudesta, ihmettelee saariston väen vieraanvaraisuutta, tuoksuu suolalta ja aurinkorasvalta ja miettii miten onnekas on, kun voi turvallisessa seurassa keikkua meren aalloilla.

Reissun etenemisjärjetys: Svartnäs-Högsåra-Kråkskär(1.yö)-Nötö-Björkö(2.yö)-Bodö-Sandholm-Rönnören(3.yö)-Yxskären-yksityinen saari(4.yö)-Vänö(5.yö)-Högsåra(6.yö). Pissataukosaarten nimet puuttuvat listasta 😊

Kirjoittivat Minna & Maarit 🙂

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: