Selkämeren melontaretki 4.- 6.6.2021

Viikonlopun melontaretki Selkämeren kansallispuiston kirkkaissa vesissä saariston nähtävyyksien ohessa. Kajakkien pakkaus traileriin vajoilla torstai-iltana, lähtö perjantai iltapäivällä Uuten kaupunkiin sovituilla kimppakyydeillä.

Perjantaina melonta satamasta Laattiskerille noin 11 km. Lauantain melontareitti tarkistetaan sääennusteen mukaan. Jos suotuisa sää melotaan Isokarin majakkasaarelle ja kierrellään saaren nähtävyydet (majakka, lehtometsä, polut, poukamat) ja palataan sieltä kaakkoon kohti Lanskeria ja yövytään sopivassa saaressa esim. Katanpää.

Jos liian tuulinen keli, niin melotaan Lanskerin suuntaan lisäkierroksilla ja leiriydytään Katanpäälle. Tällöin voidaan toteuttaa retki Isokarille sunnuntaina, sekä palata sopivaa reittiä takaisin Uudenkaupungin satamaan. Jos on jälleen liian kovaaa keliä niin vaihtoehtoiset reitit jälleen mahdollisia. Voidaan myös muodostaa 2 ryhmää, jotka voi meloa vähän eri reittejä sovitulle leirisaaren kohtaamispaikalle. La ja Su melontamatkat noin 30 km.

Vaatimuksena retkelle osallistumiselle:
Pystyt melomaan vähintään 6 km/h matkavauhtia ja 30 km päivämatkoja myös tuulisessa kelissä. Kokemusta aallokkomelonnasta ja osaat tehdä paripelastuksen. Yöpyminen teltoissa.

Mukaan sopii 10 ensimmäistä, ILMOITTAUTUMINEN
Terveisin, Tarja Wahlström
twatyo(a)gmail.com

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: