Kuopion kierto Kallavedellä 16-18.7.2021

Tervetulloo heinäkuussa KallaveelleSillon on tiällä maisemat hippeimmillään. Melomme Kallaveden vaihtelevissa maisemissa kiertäen Kuopionniemen.

Ensimmäisen yön vietämme erämaahenkisellä Etelä-Kallavedellä, valitaan mukavin vapaa saari tuulten ja muiden toiveiden mukaan ja tähdätään lähelle Hauto-Koistin saunaa, jossa voi illan mittaan käydä.  Lauantaina kurvaamme Hietasalokautta kaupungin satama-altaisiin ihailemaan järvialuksia ja tarpeen mukaan munkki- ja kalakukko-ostoksille (Kuopion torilla asu on hyvin vapaa). Sitten kierrämme Puijonnokan, alitamme Kallan sillat ja asetumme yöksi Kallan Melojien tukikohdan piha-alueelle, jossa sauna odottaa meitä. Teltoille on tilaa, riippumattopuitakin löytyy ja alueella on puucee ja laavu. Käytössä järvivesi.

Sunnuntaina kiertelemme Haminalahteen, jossa ohitamme von Wrightien entisen kartanon ja tutustumme muihin paikallisiin nähtävyyksiin. Taistelevien metsojen maisemissa kulkee myös muutaman kilometrin kulttuuriluontopolku taide-esittelyineen, siellä voi halutessaan verrytellä jalkojaan ennen kotimatkaa.  

Retki on vaikeudeltaan keskitasoa (2) Matkaa kertyy perjantaina 12-15 km, lauantaina 26-30 km sekä sunnuntaina 10-15 km. Jos on melontaintoa, lisälenkkejä saadaan aikaan. Suurimmat selät n 1-3 km, tarvittaessa lyhyempiä.  Retki muokkautuu sääolojen mukaan. Kallavedellä riittää saaria ja hauskoja poukamia, laavuja, tulipaikkoja ja kalamajoja. Mukaan lähtee myös erinomainen paikallisopas, Timo Tuppurainen. 

Lähdemme pe 16.7. illalla klo 20-21 Petoselta Venevalkamankujan päästä.  Parkkipaikkoja on hyvin tarjolla. Trailerikuljetus Sipoosta ja/tai kyyti sovitaan osallistujien kesken, koronatilanne huomioiden. Sipoonrannasta matka-aikaa on 4.5 tuntia, lähtö siis mahdollisuuksien mukaan viimeistään klo 16. Paluu Haminalahteen sunnuntaina viimeistään klo 15.00. Haminalahdesta on lähtöpisteeseen n 3 km, kyytiasia järjestyy. Retki toteutuu yhteistyössä Kallan Melojien kanssa, mukaan mahtuu 20 henkeä, SKK:n trailerissa on tilaa 16 kajakille. Vetäjän lisäksi ohjaajia on mukana vähintään kaksi jo Kallan Melojienkin puolelta.  

Kriteerit:  
Osallistujat jaksavat meloa 30 km:n päivämatkan myös tuulisissa oloissa, aallokkomelontakokemusta olisi hyvä olla. Tarvittaessa jokainen on velvollinen auttamaan hätään joutunutta. Tarkemmat yksityiskohdat turvallisuussuunnitelmassa. Yöpyminen teltassa tai riippumatossa, kalamajoissa voi olla täyttä. Mukaan tietysti muutkin retkeilyvarusteet.  Kuivapuku harkinnan mukaan. Vettä tai vedensuodatin kolmeksi päiväksi (melojien tukikohdassa ei juomavesipistettä ole)Jotta paikallisten kalastajien kanssa pärjää, ota huumorjmiel mukkaan ja Savon murteen perustaidot, kts. esim https://www.riddle.com/showcase/290251/quiz 

Lupsakkata retkeä!

SKK jäsen ILMOITTAUTUMINEN

Terveisin, Terhi Aurala-Heiskanen
terhiaurala(a)hotmail.com

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: