Söderskär-viikonloppuretki 31.7.-2.8.2020

Tervetuloa majakkaretkelle. Söderskär on upeasti kunnostettu jopa lähivesillemme aurinkoisella kelillä hohtava majakka. Majakkasaari ja sen lähialueet ovat rauhoitettuja ajalla 1.5.-31.7.

Starttaamme (mela vedessä) perjantaina 31.7. klo 17.30 vajarannasta kohti Träskesholmenia, jonne matkaa kertyy 20-23 km reittivalinnasta riippuen. Reitti valitaan kelin mukaan. Hyvällä säällä/pohjoistuulessa melomme Pirttisaaren kylän läpi ulkokautta Träskesholmenille. Tuulisemmalla säällä menemme Bodön pohjoispuolta. Träskesholmen on kaunis kallioreunainen saari, jossa on nimensä mukaisesti pieni kaislikkoinen lampi keskellä. Palveluja kuten wc:tä ja tulipaikkaa ei ole.

Söderskär-vierailulle varaamme kahden päivän option. Jos keli on suosiollinen jo lauantaina, tähtäämme majakalle noin klo 11-12, matkaa noin 10 km. Tarkistan majakkaristeilyjen aikataulut lähempänä, sillä majakkarakennus on auki risteilylaivojen ollessa Söderskärillä ja ainakin viime vuosina maksutta. Leppoisan lounastauon jälkeen jatkamme Pirttisaarta ja Bodötä kiertäen Pirttisaaren eteläpuolen leirintäpaikalle, jolloin päivän kokonaismatkaksi tulee hieman alle 30 km. Sunnuntaina melomme Pirttisaaresta vajarantaan välipalatauon kautta noin 20 km. Pirttisaaren rannat ovat kauniin kallioiset ja pyrimme tekemään illalla pienen kävelyretken. Virkistysalueelta löytyy vessa ja katoksellinen tulipaikka.

Jos keli ei salli majakkavierailua lauantaina, laitamme kaiken toivon sunnuntaille ja lähimatkailemme lauantain Onaksen saariston liepeillä noin 25-30 km. Tällöin (säävaraus) melomme sunnuntaina Pirttisaaren leiripaikalta Söderskärille noin 7 km ja tauon jälkeen vajarantaan noin 25 km välipalatauon kautta.

Vaikka sää ei suosisi Söderskärillä vierailua, retki toteutetaan, jolloin reitti määritellään tuuliolosuhteiden mukaan.

Tuulirajana Söderskärille 7 m/s. Retkellä on minimissään kahden kilometrin ylityksiä, hyvällä kelillä pidempiäkin. Vauhti on normaalia retkivauhtia eli noin 6 km/h. Treenaathan kesällä pelastautumisia ja aallokkomelontaa.

Tervetuloa retkelle.

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Terveisin
Eve

eveliina.lahtinen(at)hotmail.com
050-392 6042

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: