Muistiinpanoja Lövhyddanista 2018

Sipoon Kalkkirannassa sijaitseva Lövhyddanin leirikeskus oli varattuna klubilaisten käyttöön 29.6.-1.7.2018 viikonlopun ajaksi.

Leirikeskus käsittää vanhan päärakennuksen, saunan, laajan piha-alueen ja hyvän uimarannan. Päärakennuksessa on varusteltu keittiö (hella, vesijohto, kahvin- ja vedenkeitin, mikro, astiat ja astianpesukone) ja pihalla on runsaasti telttapaikkoja. Hanhet tosin ovat hieman eri mieltä laidunmaan kaappauksesta. Aikaisemmin Kanoottiklubi on järjestänyt Lövhyddanissa on yhden kesäisen viikonlopun aikana lasten melontaleirejä. Seurassa ei ole tällä hetkellä riittävästi toimijoita lasten leiritoiminnan järjestämiseksi ja Lövhyddan viikonlopusta onkin muotoutumassa seuran jäsenten, niin aikuisten kuin lastenkin, vapaamuotoinen kurssi- ja leiriviikonloppu.

Tänä vuonna melottiin Sipoonrannasta Lövhyddanille kahdessa erässä. Ensimmäinen retkikunta lähti perjantaina ja heillä oli aikaa tehdä lauantaina päiväretki Lövhyddanista käsin. Toinen retkikunta starttasi kovan tuulen saattelemana matkaan vasta lauantai aamuna. Perjantai-iltana kuljetettiin vielä trailerilla ennakkoilmoittautumisten perusteella kajakkeja paikalle, niille jäsenille, jotka halusivat osallistua vain johonkin yksittäiseen tapahtumaan. Kaikki osallistujat olivat omissa varusteissa niin muonan kuin majoitustenkin osalta. Päärakennuksesta löytyy kattoa pään päälle, mutta raikas telttamajoitus on hyvä vaihtoehto, jos vanhan talon lievästi ummehtunut sisäilma ei innosta sisämajoitukseen.

Lauantai iltapäivällä Tarmo Wahlström järjesti osallistujille melontataitojen kertauskurssin, joka innoitti osallistujat pulikoimaan ja harjoittelemaan melontataitoja. Kertauskurssin päätteeksi saunottiin ja sen jälkeen startattiin yömelonnalle Lotta Bengsin johdolla. Päivän tuulinen sää ennusteiden vastaisesti tyyntyi täysin klo 22 mennessä ja meloimme pimenevässä illassa Kitön ja Löparön kanavien läpi ja näimme niin auringonlaskun kuin kuun kumotuksenkin tyynen meren yllä.

Osallistujien kokemusten perusteella Lövhyddanin viikonloppuleiriperinnettä kannattaa jatkaa. Melontataitojen kertauskurssi ja yömelonta ovat olleet ohjelmassa jo usean vuoden ajan. Retkikurssin järjestäminen Lövhyddanin viikonlopun yhteyteen on luontevaa. Hiekkaranta ja sauna tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen melontataitojen harjoitteluun: tuennat, eskimot, pelastautumisharjoitus, hinauksen harjoittelu… Lasten melontakoulun järjestäminen viikonlopun aikana on myös mahdollista, kunhan riittävästi vetäjiä löytyy. Koska keittiö on monipuolinen ja täysin varusteltu, mahdollisuudet yhteisen ruokailun järjestämiseen ovat erinomaiset.

Haastan kaikki klubilaiset miettimään aktiviteetteja ensi vuoden leiriviikonloppua varten!

Lisätietoja:

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: