Meloja 2 -kajakki koulutus + testi

Meloja 2 kajakki taitokoe on Eurooppalaisen Euro-Paddle Pass (EPP) järjestelmän mukainen henkilökohtaisen melontataidon testi. Meloja 2 sisältää kaikki EPP2-kokeen testit, täydennettynä muutamalla kansallisella lisäyksellä (esim. navigointitaidot). Meloja 2:n suoritus on yksi ennakkovaatimus Melonta- ja soutuliiton Melontaohjaaja-kurssille osallistumiseen. Lisätietoa Meloja/EPP-testijärjestelmästä saat Melonta- ja soutuliiton sivuilta.

Kokeessa testataan kajakin peruskäsittelytaitoja. Varusteina kajakki, kaksilapainen mela, kelluntaliivit, aukkopeitto sekä olosuhteisiin sopiva muu varustus.

Tutustu taitokokeen suoritusohjeisiin huolellisesti! Kokeessa testataan 19:ää melontaan liittyvää taitoa, joista taidot 1-9 on osattava sujuvasti ja taidot 10-15 hyvin. Taidoista 16-19 riittää, että osaa alkeet. Suoritusohjeissa (linkki yllä) on listattu tarkat vaatimukset kunkin taidon osalta.

Sipoon kanoottiklubin kurssi koostuu kahdesta osasta:

  • Koulutus: Sunnuntaina 10.6 klo 10-15 käydään läpi kokeen kaikki taidot, opetetaan oikeat suoritukset ja selvitetään osallistujien lähtötaso
    • Mikäli osallistujan lähtötaso on riittävä, mutta yksittäisessä taidossa on puutteita, taitoa harjoitellaan itsenäisesti ennen testiä
  • Testi: Keskiviikkona 13.6 klo 18-21 tehdään lyhyt retki, jonka aikana testataan kaikki kokeen taidot

Ilmoittautuminen on avattu toimintakalenterissa. Mukaan mahtuu 8 kurssilaista, ja ohjaajakurssille menijät ovat etusijalla (Meloja 2:n suoritus on esivaatimus ohjaajakursille pääsyyn).

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: