Etelä-Konneveden kansallispuisto 2016

Sipoon kanoottiklubin viikonloppuretki suuntautui vastaperustettuun Etelä-Konneveden kansallispuistoon 5.-7.8.2016. Mukana oli 10 SKK:laista, ja iloisena vahvistuksena yksi HeMeläinenkin.

Ajoimme perjantai-iltana kansallispuiston nurkalla sijaitsevaan Törmälän loma- ja kurssikeskukseen, jossa nukuimme vaivaisella satasella koko porukka. Lauantain aamiainen kurssikeskuksessa maksoi sekin huimat 5 e/henkilö, joten siirtyminen melonnan lähtöpaikkaan Kalasataman venesatamaan sujui vatsat pullollaan.

Kuumassa säässä lähdimme melomaan majavan patoa ja jylhiä kallioita tutkaillen. Löysimme kuuluisan “Käpynän ukon” ja pari geokätköä. Sitten rantauduimme patikoimaan ns. Kalajan kierroksen, ihailemaan jylhiä kallioyrkänteitä ja uimaan. Hyvää lounassaarta oli hankala löytää, ja päädyimme kärvistelemään ampiaspommituksessa yhdessä pikkusaaressa. Lounaan jälkeen meloimme Pienen Navettasaaren kautta Iso Pyysalon hiekkarannalle, jossa piti pitää vain pissa- ja uimatauko, mutta lämmin vesi ja ilta-aurinko houkuttelivat meidät jäämään pitemmäksi aikaa uimaan ja herkuttelemaan. Lopulta päädyimme jäämään Iso Pyysaloon yöksikin. Tarjoilu toimi hyvin, koska paikallinen Antti oli kovin seurallinen, ja kävi hakemassa matkalaisille kotoaan kylmää olutta!

Sunnuntaiaamu alkoi peilityynenä ja aurinkoisena. Myöhemmin saatiin pari sadekuuroakin. Tällä kertaa löysimme oikein hyvän lounasrannan Tuohisalon luoteiskärjestä. Kalasataman rantaan palattuamme kävimme vielä kerran uimassa. Traileri pakkasi itse itsensä ennätysajassa, kiitos aktiivisten osallistujien. Retkellä oli hieno tunnelma, ja säätkin hellivät meitä. Konnevesi osoitti olevansa kansallispuiston statuksen arvoinen!

Lisätietoja:

1 comment

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: