Tuokiokuvia Lahdesta Vesijärven retkeltä 13.5.2017

 

Seuramme lahtelaisen jäsenen Ella Soinisen kutsusta päätimme lähteä päiväretkelle Lahteen. Kiitos Ellalle erinomaisesti järjestetystä retkestä. Tulemme mielellään jonain päivänä uudelleen! Lahden retkelle osallistui SKK:sta 7 melojaa ja yhteensä meitä oli aurinkoisella keväisellä Vesijärvellä 17 melojaa, viidestä eri melontaseurasta. Varhain lauantai aamuna kokoonnuttiin vajoille trailerin pakkaushommiin ja Tarmo Wahlström toimi trailerikuskina.

Vesisamoilijoilla on hieno tukikohta Vesijärvellä, Niemen venesataman kupeessa Kahvisaaressa. Saaressa sijaitsee lisäksi uudempi päärakennus ja vanha 1897 rakennettu tunnelmallinen talo, josta molemmista on mahdollista vuokrata kokous- tai majoitustilaa. Rantasaunankin voi vuokrata, samoin telttapaika ja kajakin. Kahvisaaressa on keskitytty retki- ja virkistysmelontaan. Kilpa- ja ratamelojille on erillinen tukikohta Joutjärvellä. Monipuolisen ja aktiivisen seuran tomintaan voi käydä tutustumassa http://www.vesisamoilijat.fi Melontaa harrastetaan myös Vesijärven toisella rannalla Messilässä ja sielläkin kannattaa käydä tutustumassa http://www.meloja.fi

Melonnasta kiinnostuneille Lahden Kahvisaari on muutenkin mielenkiintoinen kohde, siellä sijaitsee tiettävästi Pohjoismaiden ainoa melontamuseo. Museo on perustettu vuonna 2008 ja Lahden Vesisamoilijat ry. ylläpitää museota. Ei ole Lahdessa talkootunteja säästetty, että kaikki tämä on saatu aikaiseksi. Meille tarjoutui mahdollisuus opastettuun tutustumiskäyntiin museossa ennen melontaretkeä. Museon kokoelmiin kuuluu mm. olympiameloja Sylvi Saimon kilpakajakki.

Melontaretkelle lähdettiin Kahvisaaresta kohti Enonsaarta, Isosaarta ja Selkäsaarta, jossa pidimme lounastauon. Reitti kiemurteli takaisin kaupunkiin Vesijärjen saarten ja selän kautta kohti Kariniemen Pikku-Vesijärveä ja kaupunkimaisemia. Ankkurin satama kylpi auringossa ja päätimme nousta maihin, kajakit nostimme Sibeliustalon rappusille. Kajakeista nousu sujui ilman kaatumisia korkealle ja kapealle rapulle ja kaikki selvisivät kuivin jaloin. Keväinen toritapahtuma oli laittanut lahtelaiset liikkeelle ja satamassa oli runsaasti kansaa. Katselijoita riitti värikkään melontajoukon touhuissa ja kun vielä Jukka Mäkelä näytti, kuinka ketterästi kaatuneeseen kajakkiin kiivetään takaisin, oli yleisömenestys taattu. Ehkä joku katselijoista innostui kokeilemaan melontaharrastusta. Hörpimme kahvit Karirannassa, joka on entinen juna-asemarakennus ajoilta, jolloin junalla kuljettiin Vesijärveltä Loviisaan. Satamasta melontaretki jatkui takaisin Kahvisaareen ja päivän kilometrisaldoksi ynnättiin 20km.

Retki oli kiva keväinen pyrähdys hyvässä säässä ja seurassa. Kiitos lahtelaiset! Kiitos melontakaverit!

Nina Oksanen

Lisätietoja:

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: