Kaikki Muumit laaksossa? Retki Kluvharulle 24.7.

Tove Janssonilla, muumikirjojen kirjoittajalla, oli kesäpaikka Pellingissä, kuten oli hänen vanhemmillaankin jo 1900-alkupuolella. Vuonna 1991 hän lahjoitti Klovharulla sijaitsevan mökkinsä Pellinge Hembygdsförening -kotiseutuyhdistykselle. Lahjoittamalla mökin yhdistykselle Tove halusi taata tämän ainutlaatuisen paikan säilymisen alkuperäisessä asussa tuleville sukupolville.

Klovharun mökki on yksityisomistuksessa. Maihinnousu on sallittu ainoastaan jokavuotisen vierailuviikon aikana. Vuonna 2021 viikko alkaa lauantaina 24.7. klo 12 ja päättyy perjantaina 30.7. klo 18. Päivittäinen vierailuaika on klo 12-18.

Retkemme on noin 50 kilometrin mittainen päiväretki eli aikaisesta aamusta iltaan. Starttaamme Emäsalon Gulfilta klo 9, jonne myös palaamme. Koronarajoitteiden vuoksi saarella ja mökissä on erityisjärjestelyitä, joihin voit tutustua täällä:

Klovharun vierailuviikko

Retkellä on vähintään muutaman kilometrin ylityksiä, hyvällä kelillä pidempiäkin. Vastatuuleen on varauduttava. Koska kohde sijaitsee erittäin ulkona, retkellä on säävaraus. Sanomattakin selvää, että pelastautumisten/pelastamisen on sujuttava ja pitkistä päivämatkoista on oltava kokemusta.

Retkellä ei ole kajakkien trailerikuljetusta, ellei retkeläisistä löydy trailerin vetäjää ts. jokainen kuljettaa kajakin itse tai pyytää jeesiä kaverilta.

->Ilmoittautuminen<-

T:Eve
050-392 6042

Vastaa

%d