Retkiraportti Frostbite 2018

Perinteinen Frostbite retki tehtiin 19.-21.10 Puulaveden raikkaille vesille. Mukana oli yhteensä 10 SKK:n melojaa. Matkaan lähdettiin autokunnittain perjantai-iltana. Perille saavuttaessa teltat pystytettiin retken tukikohtaan Mainiemeen.

Lauantaiaamuna siirryttiin päivän melontaretken lähtöpaikalle Sikosalmelle paikallisen taksiyrittäjän avustuksella. Näin päästiin näkemään aikaisempiin vuosiin vuosiin verrattuna uusia maisemia. Alkumatka melonnasta luikerreltiin lähes jokimaista kapeikkoa pitkin Konnanselälle asti, josta suunnattiin tauolle Käräjäniemen venesatamaan. Siellä syötiin eväitä ja mm. tutkittiin paikkoja mahdollisia tulevia melontaretkiä silmälläpitäen, jonka jälkeen jatkettiin matkaa lounaalle Lehtisen rantautumispaikalle.

Lounastauon jälkeen melontiin takaisin leirintäpaikalle Mainiemeen. Päivä osoittautui ennusteista poiketen hyvin aurinkoiseksi. Melontakilometrejä kertyi päivän aikana yhteensä 25 km. Illalla nautittiin Klubin tarjoama illallinen, saunottiin telttasaunassa ja käytiin uimassa testaamassa järviveden lämpötila.

Sunnuntaipäivän melontakohteena oli Uitonniemen rantautumispaikka. Melomaan lähdettiin aamulla Mainiemestä jälleen aurinkoisessa kelissä. Matkan varrella pysähdyttiin tulkitsemaan Hahlavuoren kivikautisia kalliomaalauksia. Melontamatkaa kertyi päivälle yhteensä noin 16 km. Melonnan jälkeen autettiin laiturin nostossa, pakattiin tavarat kasaan ja suunnattiin kotimatkalle raikkaan syksyisen viikonlopun päätteeksi.

20181020_Lauantaina tyyntä20181020 Käyräniemi RiemuliiteriRXV01692RXV01711OLYMPUS DIGITAL CAMERAsdr20181020_14413020181020 Lounastauko PuulallaRXV01662RXV0170120181020 Suvin keinudavOLYMPUS DIGITAL CAMERA20181021 Melojat yrittävät hahmottaa kalliomaalauksiaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: