Kesän pakararalli 18.-20.6.2021

Testaa pakaroidesi melontakestävyys. Pakararalli-retkellä on tarkoitus meloa lauantaina 100 kilometriä. Kyseessä on siis nautiskeluretki, jos koet pitkät melonnat harrastuksen suolan tai oikeastaan sokerina eli makeana juttuna. Retken aikataulutus ja reitti tarkentuvat viikonloppua edeltävän viikon aikana sääennusteiden mukaan.

Vaihtoehto 1:
Jos länsituulet ovat myötäiset, perjantaina ajetaan kattotelineelliset autot Loviisaan Valkon uimarannan tienoolle. Lähtö Sipoonrannasta perjantaina noin klo 17. Palaamme osalla autoista Sipoonrantaan ja melomme Bergholmenille yöpymään. Lauantaiaamuna starttaamme klo 7 kohti itää. Päivä maatauotetaan noin 20 kilometrien välein. Taukojen aikana ei jäädä säänkään salliessa paistattelemaan päivää vaan suoritetaan tarvittavat tankkaukset ja tyhjennykset, jonka jälkeen jatketaan entistä virkeämpänä matkaa. Yövymme Loviisan saaristossa la-su -yön. Sunnuntain vietämme mukana olevien aikataulun mukaan, ts. melomme aamulla joko suoraan autoille tai kaikkien niin halutessa ja kelin helliessä, nautimme Loviisan ihanasta saaristosta vielä päivän.

Vaihtoehto 2:
Tuulien ollessa epämääräiset eli suuntaa vaihtavat, teemme ympyrälenkin. Tapaamme Sipoonrannassa noin klo 18. Perjantaina yövymme Sipoonrannan lähisaaristossa. Lauantaiaamuna starttaamme klo 7. Päivä maatauotetaan noin 20 kilometrien välein. Taukojen aikana ei jäädä säänkään salliessa paistattelemaan päivää vaan suoritetaan tarvittavat tankkaukset ja tyhjennykset, jonka jälkeen jatketaan entistä virkeämpänä matkaa. Reitti kiertää tutuilla vesillä tuulten mukaan tyyliin: Pirttisaari, Pellinki, Porvoon Fladan, Porvoon jäätelötehtaan kioski, Emäsalon silta ja yöpymään Onaksen saristoon kuten Björkholmeniin.

Etenemme normaalia retkivauhtia 6-7 km/h riippuen tuulista. Teemme pitkiä ylityksiä etenkin vaihtoehdossa yksi.

Retkelle voi toki osallistua myös osan matkaa, mutta huomioitahan, että sen tulee ilmetä jo suunnitteluvaiheessa, jottei logistisia ongelmia aiheudu heille, jotka aikovat meloa Pakararalli-suunnitelman mukaan. Tällöin retkeltä tulee jättäytyä pois turvallisen matkan päässä noutopaikasta, sillä noudatamme retkellä turvallisuussuunnitelmaa, jossa kaikki melovat yhdessä.

Ilmoittautuminen

Tervetuloa! T: Eveliina
eveliina.lahtinen (ät) hotmail.com
Whatsapp: 050 392 6042

2 comments

  1. Hei, ilmoittautumislinkki vie väärälle retkelle (Juhannusmelontaan)
    Ulla M-A

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: