Vaarallisia tilanteita

Klubilla ei ole omaa vaaratilanteiden ilmoitusjärjestelmää, josta voisimme koostaa yhteenvetoja keskeisistä turvallisuuspoikkeamista, vaaratilanteista ja myös “läheltä piti tilanteista”. Tässä asiassa voimme hyödyntää liiton palveluita, sillä liitto on kerää läheltä piti tietoja melonnassa ja soudussa sattuneista onnettomuuksista sekä vaaratilanteista. https://www.melontajasoutuliitto.fi/turvallisuus/onnettomuus-ja-lp-raportit/

On tärkeää, että kaikista tapahtumista raportoidaan ja näin saatua arvokasta tietoa liitto voi käyttää turvallisuustyön taustamateriaalina. Raporttien lähettäjien tai raportissa esiintyvien henkilöllisyystietoja ei julkaista eikä välitetä eteenpäin. Liitto julkaisee ajoittain onnettomuustilaston sekä kootun yhteenvedon ja lisäksi kerättyjä tietoja käytetään viranomaisyhteistyössä. Raportin voi lähettää kuka vain: seuran edustaja, yksityishenkilö tai yrittäjä. Myös vanhemmista tapahtumista voi raportoida.

Viime viikonloppuna Iltasanomat (samoin mm. ESS ja Iltalehti) uutisoi https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006239188.html Päijänne melojille sattuneesta vaaratilanteesta. Lehtijuttu ei ihan vastanut todellisuutta, mutta joka tapauksessa kahden melojan kaatuminen neljän hengen seurueessa aiheutti vaaratilanteen. Kaikki meni hyvin ja kaatuneet melojat saatiin reskutettua nopeasti. Vaaratilanne on puitu osallistujien kesken ja ainoaksi tappioksi jäi yksi karannut mela. Onneksi varamela ja muut turvavälineet olivat saatavilla ja käyttökunnossa! Hyvänä muistutuksena niin retken osallistujille kuin kaikille muillekin klubilaisille: muistakaa kerrata melojan turvallisuusohjeistus ja noudattakaa ohjeistusta tiukasti niin lyhyillä kuin pidemmilläkin melonnoilla!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: