Meloja 2 -kajakki koulutus + testi

Meloja 2 kajakki taitokoe on Eurooppalaisen Euro-Paddle Pass (EPP) järjestelmän mukainen henkilökohtaisen melontataidon testi. Meloja 2 sisältää kaikki EPP2-kokeen testit, täydennettynä muutamalla kansallisella lisäyksellä (esim. navigointitaidot). Meloja 2:n suoritus on yksi ennakkovaatimus Melonta- ja soutuliiton Melontaohjaaja-kurssille osallistumiseen. Lisätietoa Meloja/EPP-testijärjestelmästä saat Melonta- ja soutuliiton sivuilta.

Kokeessa testataan kajakin peruskäsittelytaitoja. Varusteina kajakki, kaksilapainen mela, kelluntaliivit, aukkopeitto sekä olosuhteisiin sopiva muu varustus.

Tutustu taitokokeen suoritusohjeisiin huolellisesti! Kokeessa testataan 18:aa melontaan liittyvää taitoa, joista taidot 1-10 on osattava sujuvasti ja taidot 11-16 hyvin. Taidoista 17-18 riittää, että osaa alkeet. Suoritusohjeissa (linkki yllä) on listattu tarkat vaatimukset kunkin taidon osalta.

Sipoon kanoottiklubin kurssi koostuu kahdesta osasta:

  • Koulutus: Lauantaina 17.8 klo 16-19 Lövhyddanin leirin yhteydessä  käydään läpi kokeen kaikki taidot, opetetaan oikeat suoritukset ja selvitetään osallistujien lähtötaso.
    • Mikäli osallistujan lähtötaso on riittävä, mutta yksittäisessä taidossa on puutteita, taitoa harjoitellaan itsenäisesti ennen testiä
    • Huom. Lövhyddanilla järjestetään 17.8 myös melontataitojen kertauskurssi n. klo 13:30-15, jossa saa hyvää kertausta. Kouluttajana Tarmo Wahlström
  • Testi: Keskiviikkona 21.8 klo 18-21 tehdään lyhyt retki, jonka aikana testataan kaikki kokeen taidot

Ilmoittaudu täällä. Mukaan mahtuu 8 kurssilaista, ja ohjaajakurssille menijät ovat etusijalla (Meloja 2:n suoritus on esivaatimus ohjaajakursille pääsyyn).

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: