Melontakurssi, avokanootti (inkkari)

Tervetuloa kehittymään avokanoottimelojana, kouluttajan ”Eppu” Blomqvistin ohjauksessa kahtena iltana maanantai-tiistai 13.-14.5! Aloitus SKK:n vajoilla klo 17, kesto 5h, yhteensä 10h. Välissä n. 15 min omatoiminen ruoka/huoltotauko. Kurssilla on paikkoja 10 ensimmäisenä ilmoittautuneelle, ensisijaisesti vain SKK:n jäsenille (mikäli paikkoja jää, muutkin voivat kurssimaksua vastaan päästä mukaan). Ilmoittaudu tästä!

Tekniikkaharjoittelu suoritetaan soolo avokanooteilla. Tätä mahdollisuutta harjoitteluun on harvemmin tarjolla. Kurssilla harjoiteltavat taidot koostuvat Melonta- ja Soutuliiton Meloja 2 avokanootti (EPP2 OC) taitokokeen sisällöstä. Kurssi antaa valmiudet näiden taitojen harjoitteluun ja tavoitteena on harjoittelun kautta mahdollistaa kauden aikana Meloja 2 avokanootti taitokokeeseen osallistumisen. Kurssilla ei ole pakko uida, mikäli viileä vesi ei tunnu hyvältä.

Kurssi ei sisällä taitokoetta vaan taitokokeet järjestetään aina omina tilaisuuksinaan, joista voi sopia kouluttajan kanssa. EPP (Euro Paddle Pass) on eurooppalainen melontayhteisö, joka mittaa melojien osaamista taitokokeilla. Suomen melonta- ja soutuliitto on EPP-järjestelmässä mukana. Järjestämme järjestelmän mukaisia epp2 avokanootti-taitokokeita melonnan harrastajille ja ryhmille.

Taitokokeessa osattavat taidot (nämä taidot on osattava sujuvasti):

 • Kanootin nostaminen, kantaminen ja laskeminen vesille
 • Eteenpäin melonta
 • Pysähtyminen ja taaksepäin melonta
 • Sivuttain melonta
 • Melatuki ja kaatumisen estäminen
 • Takaperäsin / melaperäsin
 • Käännös liikkeessä n. 10m ympyrä, kaarivedoilla
 • Käännös liikkeessä n. 10m ympyrä, j-vedoilla
 • Rantautuminen ja kanootin kiinnittäminen (esim. auton katolle)

Turvallisuustaidot (osattava hyvin):

 • Kanootin kaataminen ja hinaaminen uimalla rantaan
 • Syvän veden pelastus, paripelastus
 • Turvavarusteet
 • Navigointitaidot

Harjoiteltavat taidot (osattava alkeet):

 • Kahdeksikkotuki / Sculling
 • Krossi / Cross stroke – “Kampeaminen” / Pry stroke – Keulaperäsin

Lisätietoja Jaskalta 050-3841830

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: